Pasen en op bezoek bij iemand met dementie?

Pasen staat weer op de stoep en voor de meesten van ons betekent dat een paar extra vrije dagen. Die extra vrije tijd is een mooie gelegenheid om af te spreken  met familie of vrienden. En heb je naasten wonen in een verpleeghuis? Dan is een bezoek aan hen zeker welkom. Ik geef een paar tips voor het bezoek:

  • Samen aan een gezellig gedekte tafel eten, nodigt uit tot ‘lekker dooreten’. Mensen met dementie zijn vaak niet zulke goede eters. Door samen te eten, wordt eten een feestje. Paasversieringen zijn volop te krijgen.
  • Samen eieren schilderen: neem de eieren, verf en de kinderen mee en beschilder met z’n allen de hardgekookte eieren.
  • Samen paaseieren kleuren. Google op ‘kleurplaten pasen’ en je krijgt een grote variëteit aan kleurplaten voorgeschoteld. Print de leukste en neem die – samen met kleurpotloden of stiften – mee.
  • Verhalen vertellen over paasfeesten vroeger: Hoe werd Pasen vroeger gevierd? Hoe kleedde men zich, wat werd er gegeten, wat werd er gedaan? De oudste herinneringen verdwijnen het laatst, dus praat over de tijd dat je naaste nog jong was.

Meer tips? Schrijf je in voor het boek dat in de maak is over activiteiten die je kunt doen met je demente naaste. Mail aan menskapitaal@live.nl

paasei

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s