Herinneringen aan Koninginnedag

koninginnedag

Oranje vlaggetjes en kledingstukken zijn weer volop te koop. Koningsdag komt er aan. Wie heeft er geen herinneringen aan die feestdag? Bij ons in het dorp liep de muziekkapel rond, ten teken dat het tijd was om naar het gemeentehuis te gaan. Aldaar trad de gymnastiekvereniging op, werd het feest door de burgemeester geopend en dan vertrok iedereen naar de andere feestelijkheden die er waren georganiseerd: zaklopen, koekhappen, speurtochten, rolschaatswedstrijden. Ook was er kermis met botsautootjes, de draaimolen, de schiettent, de suikerspinwagen, de zuurstokkentent, touwtje trekken en een goktent. De dag werd afgesloten met een heus vuurwerk, waar het hele dorp op af kwam.

zuurstokken

Herinneringen: mensen met dementie in een niet te ver gevorderd stadium, kunnen vast nog vertellen over de herinneringen die ze hebben aan de Koninginnedagen uit hun jeugd. Met foto’s kun je die herinneringen aanwakkeren, er zijn er genoeg te vinden op google (typ Koninginnedag in met een jaartal, kies ‘afbeeldingen’ en tal van foto’s verschijnen). Met een oranje gebakje, uitdossing of vlaggetjes, wordt het feest compleet.

Wat zijn jouw herinneringen aan Koninginnedag?

Anniek Kramer
Schreef het boek ‘OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten‘, samen met Marcelle Mulder. Wij geven ook workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers over contact maken met en op bezoek gaan bij mensen met dementie. Klik hier.

DEEL dit bericht alsjeblieft via Facebook en/of LinkedIn. De knoppen daarvoor vind je onder dit bericht op mijn site. Klik hier.
Mijn wekelijkse blog in je mailbox? Klik op de site op ‘Volg dementie'(in de rechterkolom bovenaan) en vul je mailadres in.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dementie

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s