Muziek is een feestje

Muziek maakt veel los in mensen. Het haalt herinneringen terug en het brengt je in beweging. Op mensen met dementie kan muziek een wonderbaarlijke uitwerking hebben. Muziek luisteren, muziek maken of een feestje bouwen met muziek? Ik stuitte op deze fantastische mogelijkheid om dat te doen.

Stichting De Tijdmachine is gestart met een muziekprogramma Gouwe Ouwe genaamd. Het is een programma met live muziek, een hapje en een drankje en met veel interactie. Er worden hits gespeeld uit de jaren 60, van de Beatles tot Johnny Jordaan. Bij Gouwe Ouwe staat contact centraal, er wordt samen gezongen, gedanst en gesjanst. Net zoals toentertijd in de kroeg op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Oude Veiling in Aalsmeer. De vrijwilligers voorzien de gasten graag van een hapje en een drankje en zijn zeker te porren voor een dansje. Om extra in de sfeer te komen nemen ze een eigen 60-er jaren decor mee. Tussen de oude tafelkleedjes, zoute sticks, originele oude kranten, magazines en platenhoezen waant u zich helemaal in de jaren ’60.

dansenGouwe Ouwe is er voor woonzorgcentra maar ze zijn ook te boeken door wijkcentra of het lokale dorpshuis. Omdat ze uitgaan van de kracht van verbinding vinden ze het belangrijk dat Gouwe Ouwe altijd algemeen toegankelijk is. Iedereen is welkom; van buurtbewoners tot familieleden en vrienden.

Vanaf 1 mei 2015 kan Gouwe Ouwe worden geboekt. Door de bijdragen van partners wordt Gouwe Ouwe aangeboden voor € 300,- per middag of avond. Op de site staat, dat er nog 17 boekingen mogelijk. Wees er dus snel bij!

Klik hier voor de trailer. Klik hier voor muziek uit de jaren ’60.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Alzheimer, Wensen

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s