Leven met dementie: 3 verhalen

Het is ongelooflijk, hoeveel mensen de afgelopen week mijn blog lazen (meer dan 1500). Dank aan alle mensen die via Linkedin, Twitter en Facebook dit blog aanbevolen. Deze week een link naar een 13 minuten durende (Engelstalige) BBC film met 3 korte verhalen van mensen met Alzheimer.

BBC doc

Enkele momenten die mij troffen haal ik hier naar voren.

Wendy vertelt dat voor mensen met Alzheimer herinneringen de waardevolste bezittingen zijn. Ze heeft daarom veel foto’s van vroeger uitgestald staan en ze wordt blij als ze daar naar kijkt. “Als ik mijn geheugen verlies, wil dat niet zeggen dat ik mijn gevoelens verlies”, zegt ze ook en dat is mooi gesproken.

Keith vertelt over de mist in zijn hoofd. Hij heeft steeds meer mistige dagen en het maakt hem boos dat hij er niet beter mee om kan gaan. Door handige strategieën toe te passen, behoudt hij zijn onafhankelijkheid. Zo legt hij ’s morgens alle toiletspullen naast zijn mandje en als hij ze gebruikt heeft, legt hij ze er in terug. Hij weet dus dat hij zijn tanden gepoetst heeft, als de tandenborstel in het mandje ligt.

Christopher is al langer ziek en geniet met zijn vrouw van de prachtige omgeving waar ze wonen. Hij kan zelf niet meer benoemen dat hij de maan ziet opkomen, maar je voelt dat hij het mooi vindt.

Klik hier voor de video.

Wil je iedere week mijn blog in je mail: kies dan in de rechterkolom bovenaan voor ‘Volg dementie’. Je reactie is ook zeer welkom. Ook nodig ik je uit dit bericht te delen via LinkedIn of facebook. 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dementie

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s