Dementie en mooie momenten

Werk in opdracht

Mijn vriendin Marcelle Mulder en ik schrijven een boek over op bezoek gaan bij mensen met dementie. Het boek komt in februari 2016 uit. In een later blog volgt meer informatie daarover. Marcelle is geestelijk verzorgende in Friesland en mailde mij het volgende:

Enige weken geleden raakte ik aan de praat met een collega geestelijk verzorger. Hij werkt met gepensioneerde militairen. “Zij hebben allen zo hun beschadigingen”, vertelde hij me, “en hun strategieën om daarmee verder te leven”. Ik vroeg hem of hij ook met oud-militairen met dementie sprak. “Niet veel”, zei hij, maar hij kende de problematiek goed. Dertig jaar geleden had hij namelijk intensief voor zijn oma gezorgd. Zij leed aan dementie en samen met zijn vriendin probeerde hij voor haar het leven de moeite waard te maken.

“Toentertijd was er nog weinig bekend over dementie en de omgang met mensen die eraan leden”, ging hij verder en toch, hij vond het een groot genoegen en een mooie uitdaging om zijn oma zoveel mogelijk plezier te bezorgen. Het lukte hem wonderwel, zo vertelde hij. Ze namen haar mee uit, speelden spelletjes met haar, lachten met haar. Nu, jaren later deed de herinnering hem nog goed, dat zag je. Pareltje aan zijn levenssnoer!

Ik zou het ook heel fijn vinden als je dit bericht wilt delen via facebook of LinkedIn. Dat kan makkelijk door te klikken op de knoppen hieronder.

Wil je iedere week mijn blog in je mailbox? Ga naar https://dementienl.wordpress.com en klik dan in de rechterkolom bovenaan op ‘Volg dementie’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dementie

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s