Collecte voor Alzheimer NL: mooie momenten

De grootste collectebus van Nederland

De grootste collectebus van Nederland

Dinsdagmiddag 10 november stond deze mooie bus op het Plein in Den Haag. De bus had een groep enthousiaste Florence medewerkers opgehaald, die zich hadden opgegeven om daar – in het kader van de nationale collecteweek van Alzheimer Nederland – te collecteren.

Ik deed mee en kreeg een lege collectebus in mijn handen gedrukt en een geel jasje van Alzheimer Nederland om het kille weer buiten te houden. Ieder kreeg een buurtje toegewezen, zodat we niet met z’n allen op dezelfde mensen zouden afstappen. Ik liep een eind van het Plein vandaan en settelde mij op een kruispunt waar de nodige shoppers en lunchwandelaars langs kwamen. Ruim 2 uur later leverde ik mijn bus weer in. Hij was aardig zwaar, van al het (klein)geld dat de mensen gaven. De mooiste momenten?
Ik liep langs de zijkant van het Mauritshuis, de collectebus in mijn hand. Ineens hoorde ik getoeter. Een grote vuilniswagen ging naast me in de remmen. Een jonge twintiger stak zijn hand door het raam en wenkte me om zijn bijdrage in mijn bus te kunnen storten.
‘Goedemiddag, heeft u iets over voor Alzheimer Nederland?’, vroeg ik aan iedereen die langs liep. Allerlei antwoorden kwamen er, van ‘natuurlijk’, tot ‘ik heb geen kleingeld bij me’. Dat laatste zei ook een vrouw die ik de collectebus voorhield. Ze rommelde wat in haar portemonnee en vertelde me dat haar moeder Alzheimer had gehad. Toen greep ze naar het briefje van twintig en stopte dat in de gleuf.
Na een uur op het kruispunt te hebben gestaan, waarbij ik iedere passant aansprak, kwam de man van de kledingwinkel op de hoek naar buiten.’Heeft u geen trek in een kop koffie?’, vroeg hij. Even later stond ik op straat met in de ene hand de collectebus en in de andere hand een kop thee.


Nog tot en met 14 november rijdt ‘de grootste collectebus voor een toekomst zonder alzheimer’ door Nederland.
De bus doet iedere dag een grote stad aan om extra geld op te halen tijdens de collecteweek. In de steden is namelijk een tekort aan collectanten en op deze manier wordt er toch gecollecteerd. Daarnaast wordt er natuurlijk zo veel mogelijk aandacht gevraagd voor dementie.

Met de opbrengst van de collecte maakt Alzheimer Nederland belangrijk onderzoek mogelijk, zodat we in de toekomst dementie kunnen voorkomen én genezen. En daarnaast helpt de organisatie bij het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten

Ook op bezoek bij de bus? Klik hier voor de standplaatsen en activiteiten. En komt de collectant bij u aan de deur? Kijk dan even in uw portemonnee of u nog wat kunt missen. Een andere manier om bij te dragen is via de vriendenloterij.

Via deze link kunt u zich opgeven om collectant te worden bij Alzheimer Nederland. Het is voor het goede doel én een hele leuke belevenis!

Tot volgende week, Anniek Kramer

Ik zou het ook heel fijn vinden als je dit bericht wilt delen via facebook of LinkedIn. Dat kan makkelijk door te klikken op de knoppen hieronder.

Wil je iedere week mijn blog in je mailbox? Ga naar https://dementienl.wordpress.com en klik dan in de rechterkolom bovenaan op ‘Volg dementie’.

2 reacties

Opgeslagen onder actie, Dementie

2 Reacties op “Collecte voor Alzheimer NL: mooie momenten

 1. Ik was voor het eerst collecteren dit jaar en had een waanzinnige opbrengst: € 171,26. Iedereen bedankt!

  Like

 2. Beste Anniek,

  Wat een mooi verhaal. Bedankt voor het delen. Ik heb hem op onze Twitterpagina geplaatst:

  Hartelijke groet,
  Margaret
  Alzheimer Nederland

  Like

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s