Naar het strand?

Naar het strand gaan, wie heeft daar geen mooie herinneringen aan? Zeker als je vlak bij het strand hebt gewoond, is het een groot gemis als je daar niet meer naar toe kan.

In een Haarlemse zorginstelling (Houttuinen) bedachten ze daar wat op: er werd een strandkamer ingericht. Compleet met een echte warmte gevende ‘zonlamp’, een ventilator die een briesje verspreid, zonnebrillen, strandstoeltjes en zand aan de voeten. Schelpen om te bekijken en te voelen, en uitzicht op de blauwe lucht en de zee. De gebruikers vinden het heerlijk. Ze doen hun trui uit en genieten van de warmte op hun lijf. Een uurtje aan het strand en dan weer lekker opgewarmd ‘naar huis’.

strand zorgbalans 3strand zorgbalans 2

Meer ideeën om samen te genieten met iemand met dementie?

Op 3 februari verschijnt bij Spectrum ons boek: Op bezoek bij een dierbare met dementie. Met ruim 60 ideeën om samen te genieten.

Wil je iedere week mijn blog in je mailbox? Ga dan naarhttps://dementienl.wordpress.com en klik in de rechterkolom bovenaan op ‘Volg dementie’.

Ook vind ik het fijn als je dit bericht deelt via facebook of LinkedIn. Dat kan via de site en daar via een simpele druk op de knop onderaan het bericht.

Anniek Kramer
Samen met Marcelle Mulder schrijfster van het boekOp bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Vanaf 3 februari verkrijgbaar in de boekhandel.

1 reactie

Opgeslagen onder actie, Alzheimer, Dementie

Een Reactie op “Naar het strand?

  1. Leuk idee! Als je er nog een oceandrum bij gebruikt hoor het geluid van de zee ook nog.
    Bij mijn klankontspanningen voor mensen met dementie gebruik ik de oceandrum veel. En inderdaad, mensen die bij de zee gewoond hebben beleven dit heel intens. Het geluid roep zo veel herinneringen op. Soms vertellen ze waar ze aan het strand zijn, hoe ze met hun blote voeten door de schelpen lopen, pootje baden of hoe ze lekker zitten in het zand.

    Like

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s