Leren over dementie

leren.jpg

Als je contact hebt met mensen met dementie is het best lastig om je in te leven in hoe het is om dementie te hebben. Er zijn inmiddels verschillende manieren om daar beter zicht op te krijgen. Dus naast het lezen over dementie in boeken zijn er wat andere vormen ontwikkeld.

De dementie game
Dit door Sevagram ontwikkelde spel, wil naasten van mensen met dementie laten kennis maken met de ziekte en hen laten snappen wat mensen met dementie voelen en denken.Juist in de beginfase zitten naasten met veel vragen over dementie, temeer daar degene met dementie – door de ziekte – ook ontkent of verbergt wat er aan de hand is. Er wordt uitgelegd wat dementie is en er wordt geleerd hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie in verschillende stadia. Via de game leert men op prettige wijze over de omgang met mensen met dementie en kan men ook contact hebben met lotgenoten. Geschikt voor mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals.

dementiegame

De game is te downloaden/spelen via www.dementiegame.nl. Na het aanmaken van een account, krijg je een aantal vragen over dementie. Daarna kom je in dimentia, waar het spel verder vervolgt wordt. Het muziekje vind ik storend, maar je kunt het niet afzetten, want het geluid wordt ook gebruikt om situaties uit te leggen. Met een beetje geduld (het laden van filmpjes kost steeds even tijd) kom je meer te weten over dementie. Klik hier om meer te lezen over de Dementiegame


Into D’mentia

Into D’mentia heeft een simulator ontwikkeld waarin ja als gezond mens kunt ervaren hoe het is om met dementie te leven. In de simulator voel je de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en paniek die mensen met dementie dagelijks hebben. Door dit zelf te beleven krijg je meer begrip voor de ziekte en dat helpt je in een betere omgang met mensen met dementie. De training is zowel voor zorgprofessionals als voor mantelzorgers. Klik hier om meer te lezen.

Anniek Kramer
Samen met Marcelle Mulder auteur van het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. Verkrijgbaar in de boekhandel voor €15.

Wil je iedere week mijn blog in je mailbox? Ga dan naar https://dementienl.wordpress.com en klik in de rechterkolom bovenaan op ‘Volg dementie’.

Ook vind ik het fijn als je dit bericht deelt via facebook of LinkedIn. Klik hier dan kom je op mijn site en deel daar via een simpele druk op de knop onderaan het bericht.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder actie, Alzheimer, Dementie, mantelzorg, uitleg, Zorg verlenen

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s