Kleine gesprekken van hart tot hart

dwalen door verhalenEen boek om  te praten over geloven met mensen met geheugenproblemen en om herinneringen op te halen. En een boek waarin bijbelverhalen een rol spelen. Dat stond Anja Bruijkers voor ogen, toen ze aanklopte bij Hadewey Buitenwerf. Die nam de ‘spirituele uitdaging’ aan en zo ontstond ‘Dwalen door verhalen, Bijbelse thema’s, alledaagse herinneringen’. 

Het boek volgt het ritme van de dag. Het begint met ‘Het wordt licht’ en eindigt met ‘Deze dag is voorbij’. De linkerpagina’s  van het boek worden gevuld met tekeningen. De rechterpagina met een stukje uit de ‘Bijbel in gewone taal’, enkele zinnen over het thema en één of twee vragen die samen besproken kunnen worden. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld: blij, ongerust, verdrietig, een stille plek, een warme deken. Aan het eind van het boek volgen dan nog 3 pagina’s met tips en suggesties.

Het boek is getest in De Blije Borgh, waar Anja werkt. En zo is het geworden tot een boek, dat een opstapje geeft tot kleine gesprekken van hart tot hart.

Klik hier en je kunt het boek bekijken (inkijkexemplaar bij bol.com)

Anniek Kramer

Auteur van ‘OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIEmet ruim 60 ideeën om samen te genieten‘, samen met Marcelle Mulder.

Rondom het thema contact maken en op bezoek gaan bij mensen met dementie geef ik workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers. Klik hier of mail me menskapitaal@live.nl

Mijn wekelijkse blog in je mailbox? Vul dan op de site je mailadres in. Ook fijn als je dit bericht wilt delen via de deelknoppen onderaan dit bericht op de site. 

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dementie

Laat me hier weten wat je reactie is.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s